Uitslagen en foto's Grevelingencross 2024

Zaterdag 3 februari was de Grevelingendam bij Bruinisse het decor voor de Hoppenbrouwers Grevelingencross georganiseerd door AV Flakkee. De harde wind was een pittige factor voor de 177 deelnemers, maar het was droog en met tien graden was het zacht loopweer. Carsten Kok uit Puttershoek was opnieuw de snelste op de lange cross, Laurey van den Berge pakte de winst bij de dames.

> Uitslagen
> Foto's Corstiaan de Vos

Voorafgaand aan de lange cross zagen we eerst een imposante overwinning van de pas 16-jarige Ivar Engels (Middelburg) op de korte cross over 2,6km. Edwin Stolk was op de negende plaats de snelste Flakkeese atleet. Om 14.10 uur klonk het startschot voor de lange cross van 8 kilometer verdeeld over vijf ronden. Bij de eerste doorkomst zagen we Yunis Stitan (Dreischor), Martijn de Kok (Heinkenszand), Lennen Jonker (Bruinisse) en Carsten Kok aan de leiding. De mannen tastten elkaars krachten nog wat af, het ging duidelijk nog niet voluit. In de tweede ronde plaatste Kok een versnelling, zijn concurrenten konden niet mee en zo leek de wedstrijd al snel beslist. Jonker hield zijn achterstand nog beperkt maar slaagde er niet meer in om Kok nog bij te halen. En zo pakte de 19-jarige Kok na 28.05 minuut de winst, Jonker werd tweede met 28.26 minuut en Bart Mangnus uit Hulst had zijn wedstrijd goed opgebouwd en finishte als derde in 28.52 minuut. Bij de dames was Laurey van den Berge met afstand de sterkste, zij finishte als tiende overall in 30.48 minuut. “Onverhard, veel molshopen en een pittige wind, dan is dit gewoon een prima tijd.” Overige uitslagen AV Flakkee: Tom Groot 32.40 (13e), André Melissant 33.21 (16e), Eric-Paul Boeters 33.47(17e), Adriaan Lodder 42.49 (36e), Jorne Kap 43.28 (38e) en Jacqueline Lodder 45.58 (40e).