log in
Webmaster

Webmaster

Poldervaart en vd Berge winnen Tieleman Run

Zaterdag 16 september werd de 14e editie van de Tieleman Keukens Run georganiseerd door AV Flakkee. Na een week van ongekende regenval was het geen verassing dat de buien ook tijdens dit evenement actief waren, ook al was het niet zo hevig, nat en grijs was het decor voor de 83 lopers op de 10km en 28 op de 5,2km.

De regen was een voorname factor voor de lage opkomst en daarbij was de Tielemanloop andere jaren de startwedstrijd van het regionale Van Buuren Circuit wat sinds dit seizoen niet meer bestaat. Ook de deelname uit Zeeuwse hoek was beperkt, daar was een dag eerder de Stadsloop Goes die doorgaans goed bezocht wordt. Nadat het startschot om 13.00u gelost werd waren het Erwin Poldervaart (Spark) en Yunis Stitan (Haag Atl) die er hard vandoor gingen. Stitan is een 800/1500m specialist en na 2,5km moest hij lossen bij Poldervaart die een sterke indruk maakte. Achter dit tweetal volgde een groepje met Hans Berendsen (Pallas) en de Flakkeese atleten Freek Goedhart, Eric Wolfert en John Arensman. Helaas verstapte Arensman zich lelijk na 3km waardoor hij de mannen moest laten gaan. "Het ging lekker maar nu is mijn enkel erg dik", aldus de Bommelaar die nog zesde werd in 37.53min. Poldervaart zag zijn zege niet meer in gevaar komen en finishte in een snelle tijd van 32.11min. Stitan had in de slotfase veel terrein prijsgegeven maar werd nog wel tweede in 34.52min. Verassend goed was de prestatie van Freek Goedhart, de eerste Flakkeese atleet. Met een derde plaats in 35.41min liep hij voor het eerst onder de 36min. "Dat was het voornaamste doel, de afgelopen weken ging het erg lekker in de trainingen en dit was zo'n dag dat alles klopte, ik moest diep gaan in het slot maar het lukte"! Wolfert finishte als vierde in 35.52min en zag deze wedstrijd als een goede tempoloop na een pittige trainingsweek richting de Kustmarathon op 7 oktober. André Melissant werd 8e in 38.13min en Ruud Goedhart finishte als 10e na 38.35min, een ruime verbetering van zijn persoonlijk record. Bij de dames maakte Laurey van den Berge haar favorietenrol waar door te winnen in 38.24min, daarmee versloeg ze Paula Groot (47.06) en Anne Brinkman (48.31). De 5,2km was een kolfje naar de hand van Ruud Maliepaard, hij won na 19.18min, voor Eric-Paul Boeters (20.18) en Emma van Mourik uit Zierikzee (23.13).

Op vrijdag 8 september liep Eric Wolfert de Singelloop 10km, drie ronden door het centrum van Gouda. Om 19.15u vertrokken in de lichte regen 1056 atleten vanaf de Markt. Wolfert kende een uitstekende start en zat bij de eerste doorkomst in de kopgroep van acht. Halverwege moest Wolfert een gaatje laten na een pittige versnelling van de uiteindelijke winnaar Marco van Etten (32.55). Wolfert verzwakte nauwelijks en finishte als zesde in 34.23min, een persoonlijk record. "Hier ben ik echt heel blij mee, het leek er dit seizoen niet in te zitten op de 10km maar de laatste weken gaat het als een trein en dan is dit echt genieten"!

Maikel Peeman kwam zaterdag 9 september in actie tijdens de Kramp Run 5km in Varsseveld. Peeman was op basis van zijn uitstekende prestaties uitgenodigd door de organisatie die een ongekend sterk startveld bijeen had gekregen. Peeman moest even schakelen na de spetterende start van de 67 atleten aan de TopRun maar wist vervolgens zeer goed stand te houden in dit geweld. De Sommelsdijker finishte na 15.05min als 19e en daarmee was hij zeer tevreden.

Zondag 10 september liep Ricardo Sint Nicolaas de Quickrun 10km in Roosendaal. Achter Erwin Poldervaart finishte hij op de tweede plaats in een snelle tijd van 33.00min, de beste 10km van dit seizoen. Zondag 17 september startte Sint Nicolaas in de Maasstadloop Rotterdam 10km. "Helaas zat het niet mee, het parcours bevatte veel klimmetjes, de organisatie stuurde sommige lopers verkeerd en de vorm van de dag was niet toereikend". Aldus Sint Nicolaas die als tweede finishte in 33.35min. Hij hoopt dit najaar in Brabant alsnog een aanval te doen op zijn PR (32.41).

Uitslagen en foto's Tieleman Keukens Run

De 14e Tieleman Keuken Run is gewonnen door Erwin Poldervaart (Spark) die met 32.11 een zeer snelle tijd noteerde! Yunis Stitan (Haag Atl) werd tweede in 34.52 en Freek Goedhart presteerde uitstekend door namens AV Flakkee de derde plaats te veroveren in 35.41min, een dik persoonlijk record!! Laurey van den Berge won de dameswedstrijd na 38.24.

> Uitslagen jeugd
> Uitslagen 5,2km
> Uitslagen 10km

> Foto's jeugd
> Foto's 5 en 10km (Facebook Mark van Eijken)
> Foto's 10km (Martin Lugtenburg)
> Foto's podium

  • Gepubliceerd in Uitslagen

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Namens het bestuur van M.S.V. & A.V. Flakkee worden alle leden van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering te houden op maandag 2 oktober as. te Middelharnis, Oostplaatseweg 1. Aanvang van de vergadering: 20.00 uur.

Vanaf 22 september a.s. kunnen de bijbehorende verslagen opgevraagd worden bij Corry Wilbrink (ledenadministratie atletiek) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bestuur hecht veel belang aan je mening en inspraak en hoopt je daarom van harte te kunnen verwelkomen.

Klik hier voor de convocatie & agenda voor deze vergadering

Cursus Assistent-trainer Baanatletiek bij AV Flakkee

Op zaterdagochtend 30 september en 21 oktober wordt bij AV Flakkee een cursus Assistent Baanatletiektrainer 2 gegeven. Hier zijn nog een paar plekken voor vrij. De cursus is op zaterdagochtend tot begin van de middag. Er zijn voor onze leden en ouders geen kosten aan verbonden. Het kost je dus 2 dagdelen op een zaterdag en je hebt een heel klein beetje huiswerk.

De Assistent Baanatletiektrainer 2 is een korte cursus met aanvullende opdrachten die in de eigen trainerspraktijk kunnen worden uitgevoerd.

Opleidingsdoelen
De cursus heeft tot doel assistenten op te leiden die deeltaken van de trainer kunnen overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen. Binnen de opleiding wordt er zowel aandacht besteed aan trainingen en wedstrijden.

Doelgroep
Iedereen die zijn/haar kennis over atletiek wil verbeteren.

Toelatingseisen
Er is geen speciale vooropleiding vereist. Minimale leeftijd is 16 jaar.

Opgeven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Abonneren op deze RSS feed
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK