Ricardo verpulverd persoonlijk record 10km

Dat zijn vorm al enige tijd uitstekend is wisten we al, maar zondag 8 september overtrof Ricardo Sint Nicolaas ook zijn eigen verwachtingen door zijn persoonlijk record op de Quickrun 10km in Roosendaal met maar liefst 40 seconden aan te scherpen naar 32.02min. Een grote opsteker voor de 33-jarige atleet uit Oude-Tonge die in de voorbereiding is op de marathon Eindhoven.

Voor de start was Sint Nicolaas al optimistisch: “Ik ben hier samen met Freek Goedhart, in de auto zeiden we al tegen elkaar, dit is PR weer, alles zit mee, nu is het moment om er vol voor te gaan!” In het veld van ruim 200 atleten werd al snel duidelijk dat niemand in staat was de ontketende Flakkeeënaar te volgen. “Het plan was om 3.15min per kilometer te lopen, dat is schema 32.30min, de eerste kilometers gingen allemaal al iets vlotter en het voelde goed!” Zo kon er halverwege een keurige 16.04min worden geklokt, een mooie marge op het schema. De cruciale fase van de wedstrijd was nu aangebroken, was dit te hoog ingezet, of werd dit de opmaat naar een toptijd?! Het laatste leek meer en meer waarheid te worden, het tempo bleef onverminderd op 18,5 p/u en pas in de laatste twee kilometer begon het gelaat sporen van vermoeidheid te vertonen. “Ik kreeg het nu serieus zwaar maar dit was de kans om mijn twee jaar oude PR, wat er telkens maar niet aan ging, te verbreken, de wil om het te halen verdreef de pijn, ik moest en zou het redden!” Het resulteerde in een geweldige slotkilometer van 3.08min, een eindtijd van 32.02min én de winst in deze wedstrijd, Okbazgi Kidane werd tweede met 33.45min en Freek Goedhart finishte op een verdienstelijke 9e plaats in een tijd van 36.17min. “Het ging lekker, ik loop nu een goede halve minuut boven mijn PR, ik kon nog niet helemaal diepgaan in het slot om dat te halen, maar die marge is er!” Laurey van den Berge completeerde het Flakkeese succes met winst op de 5km bij de dames, ze finishte na 18.27min.

Vrijdag 13 september werd in Goes de 24e WEA Stadsloop gehouden. De afstand van 7,8km is verdeeld in vier ronden door de mooie, oude, Zeeuwse binnenstad. Om 19.15u klonk voor 224 atleten het startschot, onder hen ook John Arensman, Eric Wolfert en Eric-Paul Boeters namens AV Flakkee. Het tempo in de kop van de wedstrijd lag hoog, in de openingsfase was Arensman de eerste Flakkeese loper, Wolfert kon even later aansluiten en samen gingen ze de tweede ronde in rond plaats twintig in het veld. Boeters volgde kort daarachter en was eveneens vlot vertrokken. Wolfert liep in de tweede ronde weg bij Arensman en begon een inhaalrace. De 28-jarige atleet uit Sommelsdijk was twee weken eerder de snelste wandelaar bij de Omloop van Flakkee 110km en had nu even nodig om op gang te komen, maar eenmaal op stoom ging hij weer als vanouds! Met een 10e plaats in 27.27min zette hij een keurige prestatie neer. Arensman volgde als 18e in 28.27min en Boeters finishte met 29.16min als 22e.

Zaterdag 7 september kwam de jeugd in actie met de Athletic Champs in Hulst. Daphne Joppe noteerde op het onderdeel kogelstoten 5,20 meter, Kyra Slinger 4,30 meter en Yente van Aarsen 5,00 meter, voor alle drie een PR. Luuk Broekhuis was in topvorm, hij verbeterde zijn prestaties op maar liefst vier onderdelen. De 60m horden in 11,5 seconden, hoogspringen op 0,95 meter, kogelstoten tot 5,10 meter en vortex werpen 16,5 meter. Zedie Joppe behaalde een PR bij het verspringen met 3,43m en op zijn favoriete onderdeel, de 1000m, liep hij naar een prachtige tijd van 3.26min. Op dezelfde dag werd de Haringvlietloop 5 en 10km gehouden. Op de 5km was er Flakkees succes bij de dames, Roos Jonker, Marieke Okker en Agnes van Leeuwen eindigden als eerste, tweede en derde en zo kenden zij een mooie generale voor de Tieleman Keukens Run die AV Flakkee op zaterdag 28 september organiseert.