Baanseizoen van start in Oud-Beijerland

Donderdag 19 april werd bij AV Spirit in Oud-Beijerland het baanseizoen gestart met een 3000m wedstrijd, onderdeel van het regionale baancircuit waar onder andere Rotterdam Atletiek en CAV Barendrecht deel van uitmaken. Op een, voor het gevoel, zwoele zomeravond werden uitstekende prestaties geleverd, ook door de Flakkeese lopers.

Nadat de jeugdonderdelen waren afgerond tikte de klok richting negen uur, dat betekende dat de zon inmiddels onder was en zo maakte de warmte plaats voor een heerlijke frisse atmosfeer, ook de wind ging helemaal liggen, ideale omstandigheden om snel te lopen. De 98 atleten werden verdeelt over vijf series en in serie twee zagen we Ruud Goedhart en Rijk van Dongen namens Flakkee. In de eerste rondes waren het thuislopers Sundermeijer en Nieuwenhuizen die op kop liepen, Goedhart volgde in het tweede groepje op enkele seconden van de leiders en Van Dongen was iets rustiger gestart, halverwege de race wist ook hij de aansluiting te realiseren in het groepje waar Goedhart intussen uit wegliep op weg naar de koplopers. Het oogde goed bij de Flakkeese mannen, in de laatste twee rondes schroefden ze het tempo flink omhoog en bij het klinken van de bel voor de laatste ronde was het Goedhart die los was, met een prachtige eindsprint won hij zijn serie in 10.54:18, daarmee bleef hij maar nipt uit de greep van Van Dongen die na 10.54:38 finishte. "Als ik zie hoe snel we die laatste kilometer hebben gelopen had het aanvangstempo eigenlijk hoger moeten liggen, er zit zeker nog meer in", aldus Goedhart.

In de vierde serie kwam Eric Wolfert in actie, hij raakte in de eerste 200m wat ingesloten waardoor de openingsronde iets langzamer was dan gewild. Wolfert bewaarde de kalmte en schoof goed op om zo bij het voorste groepje aan te haken. Met 3.11 en 3.09 over de eerste twee kilometers was het doel om 9.30 te lopen binnen bereik, Wolfert bleef goed tempo maken en wist zelfs nog wat te versnellen in het slot om zo na 9.28:33 (19,0 p/u) te finishen. "Het ging erg lekker, zo snel ben ik het baanseizoen niet eerder begonnen dus dat belooft wat"!

De klok tikte inmiddels 22.15u aan toen de finaleserie van start ging, daarbij sterke atleten als Tim van den Broeke (Vlissingen) en Ivo Bijl (Alblasserdam). Ricardo Sint Nicolaas was de Flakkeese troef in dit spektakel. "Ik hoop dat ik in de staart van dit veld aan kan haken, deze mannen lopen bijna allemaal onder de negen minuten, dat is voor mij met 9.05 als PR net aan". In de kop etaleerde Van den Broeke zijn klasse, hij dicteerde heel de race het tempo en maakte het met een spectaculaire slotronde af in 8.26:86. Sint Nicolaas kon 2km mee in de staart van de serie maar moest daarna wat seconden prijsgeven om uiteindelijk na 9.16:15 (19,4 p/u) te finishen.

Zaterdag 7 april werd de 3e Brakelse Lenteloop 10km gehouden, een mooie wedstrijd door de Bommelerwaard waar Eric Wolfert en Johan Looij namens Flakkee in actie kwamen. Vanuit de start was het de 17-jarige Jarreau Suijkerbuijk (Roosendaal) die een gaatje sloeg op Sander Demmers (Kaatsheuvel) en Eric Wolfert die de achtervolging leidde. Na 4km werd Suijkerbuijk ingelopen en even later moest hij Demmers en Wolfert laten gaan, zij bleven goed tempo maken onder de warme temperaturen. Wolfert sloeg na 7km een klein gaatje en leek op weg naar de winst, bij het ingaan van de slotkilometer had hij nog altijd een lichte voorsprong op Demmers die op 700m van het eind een spectaculaire versnelling plaatste en daarmee alsnog de winst pakte na 35.19min, Wolfert kwam 12sec later als tweede aan. Johan Looij heeft het blessureleed achter zich gelaten en na een goede trainingsperiode pakte hij deze wedstrijd mee. Waar menigeen in de tweede helft sterk terugviel ging Looij als een geoliede diesel door, hij passeerde nog veel atleten om zo na 44.58min te finishen, nog bij de eerste 25 lopers in het veld. "Het draaide soepel, nu lekker doortrainen en weer naar mijn oude niveau groeien"!