Atleten AV Flakkee beginnen voorjaar sterk

Langzaam maar zeker begint het beter weer te worden, nu de zomertijd is ingegaan haalt menigeen de schoenen weer tevoorschijn en worden de kilometers weer weggetikt. De atleten van AV Flakkee beginnen aan het weg- en baanseizoen. Met de Ladiesrun in Goes en de Securelink 5EM in Ameide waren er twee mooie wedstrijden met Flakkeese successen.

Wie anders dan Laurey van den Berge was de favoriet voor de 10km Ladiesrun in Goes op zondag 29 maart. De voorgaande twee edities won Van den Berge en dus waren alle ogen op haar gericht. De directe concurrentie zou komen van Esther Vermue (Rotterdam), Carolien van de Kreeke (Serooskerke) en Monique Verschuure (Yerseke). In de stromende regen kregen de ruim 500, overwegend in het roze gekleurde, dames het startschot voor de 5, 7,5 of 10km. Van den Berge startte op het hoofdnummer, de 10 km, en nam al snel het initiatief. Het leek halverwege al een gelopen race, toch dacht Van den Berge hier anders over. “Rond 6km voelde ik de kou op mijn spieren en kreeg ik het best zwaar, ik kon gelukkig mijn tempo strak houden, als dat niet had gelukt kan het snel gedaan zijn met de voorsprong”. En zo pakte Van den Berge haar derde zege in drie edities, dit keer was haar tijd 38.37, iets langzamer dan de voorgaande maar dat is uiteraard verklaarbaar door de omstandigheden.

Op zaterdag 4 april reisden Maikel Peeman en Eric Wolfert af naar Ameide, ook Stefan Peeman, de broer van, nam deel aan de Securelink 5 Engelse Mijl (8,1 km), in het dorpje aan de Lek. De wedstrijd is onderdeel van het Grote Rivieren Loopcircuit wat een sterk veld trekt. Het parcours, bestaande uit brede, rechte, polderwegen, is snel. De wind was met kracht 4/5 sterker dan gedacht en gezien er nergens beschutting is was dit zeker een factor.

Om 15.00 klonk voor 315 atleten het startschot. Lars Gerritsen (Passaat) nam direct het heft in handen en scheidde zich af van Ruben Scheurwater (Parthenon) en Peter-Jan Hardenbol (Hellas). Rond de achtste plaats zagen we Peeman en Wolfert in een groepje van vijf, zij hielden het tempo hoog met de wind in de rug, dit resulteerde in 10.00 (18 p/u) na 3km. Peeman maakte een sterke indruk en liep met Ali Shugul (foto) weg van de rest. “Ik had aan Shugul een goede makker, we werkten goed samen op de stukken zij- en tegenwind, dat was erg prettig”, aldus Peeman. Intussen moest Wolfert zoeken naar ritme, “de harde wind ligt mij niet, tegenwind kwam ik ook nog eens alleen te lopen en dus besloot ik in te houden om samen met twee atleten die kort achter me zaten verder te gaan”, aldus Wolfert die hiermee noodgedwongen wat tijd inleverde. Vooraan was de strijd inmiddels beslist, Gerritsen gaf zijn vroege aanval een goed vervolg en zag Scheurwater niet meer terug, de 21-jarige atleet won de wedstrijd in 26.21, Scheurwater werd tweede in 26.43 en Hardenbol hield zijn derde plaats vast en finishte na 27.18. Op de vijfde plaats finishte Maikel Peeman na 28.23, een hele mooie prestatie voor de atleet uit Sommelsdijk. “Het laatste stuk tegenwind was heel zwaar, Shugul liet het wat lopen en dus moest ik alles alleen doen, dat was heel lastig, met de klassering ben ik diktevreden, in dit sterke veld is een vijfde plaats heel goed”, aldus Peeman. Op de tiende plaats finishte Eric Wolfert, zijn tijd was 29.19. “De wind nekte me op het laatst, het was echt knokken om het tempo erin te houden, ik was echt leeg”. Dat het zwaar was ondervond ook Stefan Peeman, hij finishte na 35.57, goed voor de 84e plaats.