Flakkeese atleten in actie bij Pannekoekenmolenloop

Op zaterdag 14 maart werd in de boswachterij van Westenschouwen voor de 43e maal de Pannekoekenmolenloop gehouden. Een zware wedstrijd met als hoofdnummer de 15km, de 7,5km is de nevenafstand van dit evenement. Op deze dag was er veel concurrentie van de Halve van Oostvoorne, toch kon de organisatie nog 261 deelnemers noteren, onder hen ook Flakkeese lopers.

De 15km werd gewonnen door Tommy Staal, de talentvolle loper uit Nieuw- Haamstede deed dat in een tijd van 57.41. De snelste Flakkeese loper was Pieter Klem, na een rustige start kwam hij in een goed ritme en in het slot wist hij goed op te schuiven. De 2km lange klim over de Meeuwenduinen, beter bekend als het ‘dodemanspad’, is halverwege de wedstrijd een ware scherprechter. Klem verteerde deze goed en finishte na 1.04:36 als veertiende. Leen Vroegindeweij finishte als 97e in 1.24:02. Wim Bakker kwam na 1.29:45 over de finish. “Ik heb enorm afgezien maar de tocht was zo mooi dat ik het zeker niet had willen missen”. Op de 7,5km was er een Flakkeese winnares, Laurey van den Berge won in 29.37 en had daarmee 1.29 voorsprong op nummer twee, Pieter Wisse.