Atleten AV Flakkee sluiten crosscompetitie in stijl af

Het begon op 1 november in Hulst en na zes mooie wedstrijden stond op zaterdag 7 maart in Vlissingen de Kustcross op het programma, de finale van de Zeeuwse Crosscompetitie. Ook in deze laatste wedstrijd lieten de Flakkeese lopers zich van hun beste kant zien.

Judith van Dieren was de eerste Flakkeese die in actie kwam. In haar race over 2,5km haakte ze aan bij Nikita de Lange (Dynamica). In de eerste ronde bleven ze bij elkaar maar in de tweede rond wist Van Dieren een gaatje te slaan en lag ze op de tweede plaats bij de C-junioren. Helaas sloeg de verzuring in de slotfase iets te snel toe waardoor De Lange alsnog voorbij kwam. Van Dieren pakte wel de vierde plaats en kon terugkijken op een sterke wedstrijd waarin ze aanvallend gelopen heeft. In het eindklassement eindigde Van Dieren eveneens op de vierde plaats. Bij de B-junioren kwam Judith Lodder in actie, in het klassement was ze al zeker van de derde plaats dus kon ze een onbevangen wedstrijd lopen. In een mooi opgebouwde race finishte Lodder na 3,2 km in 15.19 als vierde.

Op de lange cross (9,7km) stonden Eric Wolfert en Leen Vroegindeweij namens AV Flakkee aan de start. Het parcours bestond grotendeels uit grind- en snipperpaden en was daarmee relatief snel te noemen. Een paar drassige stroken en een aantal boomstammen als obstakel maakten het nog enigszins lastig. Tim Pleijte (Dynamica) liep in de eerste kilometer al weg bij Martijn de Kok en Erwin Harmes (beiden Dynamica), het leek erop dat Pleijte te sterk was. Daarachter kwam Wolfert in een groepje met Maarten Harthoorn (Kapelle) en Marco Geldof (Middelburg). In de eerste, van totaal drie, ronden volgde Wolfert makkelijk en ook in de tweede ronde behield hij de souplesse. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Wolfert de kop en met een flinke tempoversnelling veroordeelde hij Harthoorn en Geldof tot aanklampen. Harthoorn was de eerste die eraf moest en in de laatste kilometer moest Geldof ook passen. Tim Pleijte won de wedstrijd voor De Kok en Harmes, de vierde plaats was voor Eric Wolfert die hier erg blij mee was. “Vooral mijn sterkte slot geeft vertrouwen voor de Halve van Oostvoorne van komende zaterdag”. Leen Vroegindeweij finishte als 60e en was zeer tevreden, hij hoopt volgend seizoen de hele competitie mee te draaien.

Op zondag 8 maart werd op Tiengemeten een veldloop georganiseerd. Er was keuze tussen de 5 of de 10 km. Met de stralende lentezon oogde de natuur nog mooier en om 11u kregen de lopers het startschot. John Arensman leverde namens AV Flakkee een goede prestatie. Arensman is in de voorbereiding op de Marathon Rotterdam en liep deze wedstrijd als tempotraining. Met een achtste plaats toonde hij aan dat het met de vorm wel goed zit.

Op dezelfde dag werd in Den Haag de City-Pier-City halve marathon (21,1km) gehouden, een evenement waar de nationale en internationale top aanwezig is. Tussen de duizenden deelnemers waren Leon Goedegebuur en Jacco van Dam namens Flakkee. Goedegebuur deelde zijn race perfect in, met een doorkomst van 51.24 op de 10 km zat hij op een prachtig schema en met de laatste vijf km in 24.57 zette hij 1.46:48 neer. Jacco van Dam moest zich reppen om binnen de twee uren te blijven maar hij liep een sterk slot en klokte af in 1.59:23.