AV Flakkee succesvol in Brielle en Westenschouwen

Het gaat goed met de atleten van AV Flakkee. De nieuwe generatie lopers nestelt zich steeds beter aan de regiotop en dat resulteert in ereplaatsen en overwinningen. Deze week waren er prijzen voor o.a. Maikel Peeman en David Bouman die zich lieten gelden in Brielle.

Maar eerst was er de Zwaarste 10 van Zeeland die op zaterdag 7 februari voor de tiende maal gehouden werd in de boswachterij van Westenschouwen. Eric Wolfert liep voor de zesde maal mee op de 10 km en Judith Lodder liep de nevenafstand, 6,5km. Hierin kende Lodder zowel succes als tegenslag, het goede was dat ze op de derde plaats bij de dames eindigde. Minder was dat ze opnieuw last kreeg van steken in haar zij waardoor ze het goede gevoel miste en niet alles eruit kon halen wat erin zat.

Op de 10 km startte Eric Wolfert goed mee in een sterk deelnemersveld met in de kop Remy Vasseur en Tim Pleijte (beiden Dynamica). Na drie kilometer lag de eerste scherprechter, een steile zandhelling, Wolfert kwam als zevende boven. Kort daarna wist Wolfert de aansluiting met Wim van Sparrentak (Dynamica) te realiseren en de samenwerking was goed. Tim Pleijte had intussen korte metten gemaakt met zijn concurrenten, hij won in 35.22, een snelle tijd voor dit selectieve parcours. Wolfert en Van Sparrentak gaven elkaar geen ruimte, in de laatste kilometer pakte Wolfert de kop en hij verhoogde het tempo maximaal, hij won de sprint en finishte als zesde in 38.36. “Het ging lekker vandaag, ik liep goed samen met Wim en ik moest diep gaan om hem te verslaan, dat het lukte geeft weer extra vertrouwen”.

Zondag 8 februari kreeg het Van Buuren Circuit een vervolg in Brielle. De hoofdafstand was 10 Mijl (16,1km) en de nevenafstanden waren 10 en 5 km, lastige factor was de straffe wind. Op de 5 km had Flakkee met Maikel Peeman en Ricardo Sint Nicolaas sterke ijzers in het vuur. Vanuit de start bleven ze samen in de kopgroep met de mannen van 16km. Na drie km liepen Peeman en Sint Nicolaas samen aan kop, ze hielden het tempo hoog en pas op 300m van de streep wist Peeman een gaatje te slaan. Hij won in 16.23, Sint Nicolaas werd tweede in 16.30. “Het deed zeer op het laatst, maar bij Ricardo net wat meer”, aldus Peeman. Bij de dames werd Julia Winkels tweede in 22.17. Erik Peeman won de 10km in een tijd van 39.18.

Op de 16,1km nam Fouad Fertoute (Spirit) het initiatief, hij kreeg Rutger Kramer (Haag Atl) en Erwin Poldervaart (Pallas) met zich mee. De achtervolgende groep bestond uit o.a. De Vette (Spirit), Berendsen (Pallas) en David Bouman namens AV Flakkee. Het tempo van Fertoute lag voor Kramer en Poldervaart te hoog, zij losten en voor de groep Bouman vormden zij een mooi mikpunt. Halverwege de wedstrijd besloten Bouman en Berendsen het gat dicht te lopen, iets na het 10km-punt (Bouman 35.57), was de samensmelting een feit. Het viertal werkte tegenwind goed samen, Bouman merkte wel dat hij een jasje had uitgedaan en moest even bijten om bij te blijven. Fouad Fertoute was inmiddels buiten bereik, hij won afgetekend in 57.09. Bouman wist in de laatste 500m een aanval van Berendsen te pareren en pakte zo de tweede plaats in 58.00, nipt voor Kramer (58.02). “Ik was fit en gemotiveerd voor deze wedstrijd, ik ben in de finale heel diep gegaan om de tweede plaats te veroveren, maar het lukte en daar ben ik blij om”, aldus Bouman die met deze tijd zijn PR met 55 seconden aanscherpte. De tweede Flakkeese loper was André Melissant in 1.01:46, goed voor de 18e plaats van de 143 gefinishte lopers.