Succes voor Maikel Peeman en Eric Wolfert op de cross

De crosswinter is nog steeds in volle gang, op meerdere plaatsen in het land werden er weer crossen georganiseerd. Ook enkele atleten  van AV Flakkee mengden zich in de strijd, en met succes, ook dit weekend waren er weer meerdere podiumplaatsen te noteren.

Zaterdag 31 januari werd in het plaatsje Westdorpe, nabij Terneuzen, de vijfde wedstrijd in de Zeeuwse Crosscompetitie gehouden. Na de vele regenval was het parcours erg drassig, veel blubber en plassen waren het gevolg, aangevuld met enkele felle klimmetjes waren alle elementen voor een cross aanwezig. Judith van Dieren kwam als eerste in actie bij de dames junioren C. In een sterke race finishte ze als vierde, slechts vier seconden achter de nummer drie. Judith Lodder kwam daarna in actie bij de dames junioren B. In de race over 3,3 km ontstond een spannende strijd tussen Amber Boutens en Maaike de Kreek, beiden lid van de organiserende vereniging AV Scheldesport. Lodder lag op de derde plaats, helaas verloor zij de aansluiting door steken in haar zij, na 16.09 finishte Judith Lodder op de derde plaats.

Op de lange cross over 9,5km stond Eric Wolfert namens AV Flakkee aan de start. Direct na het startschot nam Tim van den Broeke (Dynamica) het heft in handen. Maarten Harthoorn (Kapelle) volgde al op enige achterstand en daarachter zagen we Eric Wolfert met Luuk Balkenende (AV56). De wedstrijd kwam al snel in een beslissende plooi te liggen. Na 4km moest Balkenende lossen en zo pakt Wolfert voor de tweede maal deze competitie een podiumplaats. “Dit voelt goed, ik kon een strak tempo lopen en ook in de laatste ronde kon ik goed doortrekken”, aldus Wolfert die nu aan de leiding gaat in het klassement.

Op zondag 1 februari werd in Breda de Mastboscross gehouden, de laatste wedstrijd van het nationale crosscircuit. Maikel Peeman stond namens AV Flakkee aan de start van de cross voor B-junioren over 5,5 km. In dit sterke veld startte Peeman goed mee met de kop, die na de eerste korte ronde uit zes atleten bestond. In de eerste lange ronde viel de kopgroep uit elkaar en Peeman lag op de vierde plaats. Met een kleine achterstand op de nummer drie was het podium nog mogelijk. “De benen voelden nu wel zwaar aan, het was echt afzien”, aldus Peeman. Hij was echter niet de enige die het zwaar had want uit de kop viel Ruard Smeenge (Groningen) nog flink terug en zo kon Peeman jagen op de derde plaats. Met het podium voor ogen wist Peeman in de laatste ronde nog op te schuiven en zo finishte hij als derde na 19.16. “Het ging het super goed, de modder kwam op plaatsen boven mijn enkels maar ik voelde me prima en ben blij met dit resultaat”, aldus de 16-jarige Peeman.

In Apeldoorn werd de Midwinter Marathon gehouden, ook de nevenafstanden zijn hier sterk bezet, op de 25km kwam Johnny Arensman in actie, de atleet uit Den Bommel is in de voorbereiding op de Marathon van Rotterdam. Arensman liep erg soepel en noteerde na 5km 21.14. Het parcours kende nog flinke hoogteverschillen ook de kou was een lastige factor. Arensman deelde zijn race prima in en kon in het tweede deels zelfs wat versnellen. Met een tijd van 1.40:56 finishte hij als 60e van 2323 atleten. “Ik ben niet eens echt diep gegaan, dit was een perfecte trainingswedstrijd”, aldus Arensman. Op de 8 km eindigde Leonard van Putten als 61e van 4977 atleten, zijn tijd was 30.43.