log in

De jeugdtrainingen gaan weer beginnen!

De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus aanstaande woensdagavond 23 augustus gaan we weer beginnen met de atletiektraining voor de jeugd. De trainers verheugen zich weer op jullie komst. Tot woensdag!

Pupillen AV Flakkee in actie in Goes

Op zaterdag 13 mei was er een pupillen wedstrijd in Goes en AV Flakkee was hierbij aanwezig met 7 pupillen. Op het programma stond: 60 meter sprint, verspringen, kogelstoten en een 1000 meter. Ondanks het slechte weer presteerden de pupillen goed: Davy Schillemans behaalde de 2e plek met kogelstoten, hij wierp de kogel 6.37 meter ver. De 1000 meter zou afgelast worden i.v.m. het slechte weer, maar nadat de regen en onweer voorbij waren, werd er toch besloten om door te gaan.

Succesvolle jeugd 3-kamp bij AV Flakkee

Zaterdag 18 maart werd bij AV Flakkee een 3-kamp georganiseerd voor alle jeugdleden. Maar liefst 25 atleten hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. De mini’s B & C-pupillen gingen de strijd aan op de 40 meter sprint, hurk-hoog en vortexwerpen. De A-pupillen en D-junioren op de 60 meter sprint, kogelstoten en verspringen. En de oudste junioren liepen de 100 meter sprint, wierpen de kogel en sloten af met hoogspringen.

Onder de bezielende leiding van Hans Bevelander en de hulp van vele ouders en trainers die als wedstrijdleider en jury-leden wilde functioneren beleefden alle kinderen duidelijk een hele leuke middag. De glimlachen waren niet van de gezichten af te krijgen. Natuurlijk waren er voor alle kinderen medailles na afloop en werden ze getrakteerd op lekker broodjes en wat drinken.

Het was gelukkig droog, maar de harde wind zorgde er voor dat de tent van het Wedstrijdsecretariaat het erg zwaar had. Gelukkig is hij de hele middag blijven staan.

Riet van Putten heeft van de hele middag nog mooie foto’s geschoten, je vind ze in ons fotoboek.

Klik hier voor de uitslagen

 

Wintertraining jeugd start op 26 oktober

Volgende week, de week van 19 oktober, is het herfstvakantie en is er geen jeugdtraining. De week daarop, 26 oktober, beginnen we met de wintertraining en dan zitten de jeugdleden plotseling in een andere categorie. Als je nu nog bij de B-pupillen zit dan ben je op 26 oktober A-pupil geworden. En dat maakt een verschil want de A-pupillen trainen dan niet meer samen met de BC-pupillen. Ook de tijden veranderen een beetje.
Klik hier om er meer over te lezen.

Jeugd AV Flakkee in actie op Zweedse Estafette

De jeugd van AV Flakkee heeft zaterdag 3 september in Oud-Beijerland een sterke prestatie neergezet op de Zweedse estafette, een mooi onderdeel in de atletiek. Flakkee was vertegenwoordigd met een dames- en een herenteam, zij presteerden uitstekend en behaalden een podiumplaats.

De Zweedse estafette is een onderdeel wat op de atletiekbaan wordt gehouden. Het team, bestaande uit vier lopers legt achtereenvolgens 400 – 300 – 200 en 100m af, totaal 1km. Het herenteam bestond uit Jari Kieviet, Tobias Brandwijk, Xander Moerkerk en Ewout van der Sluijs. Zij maakten allen sterke beurten en met 2.34:54min behaalden zij de tweede plaats. Het damesteam bestond uit Judith Lodder, Leannah Sies, Deborah van Dieren en Luca Sloekers, ook zij haalden het beste in zich naar boven en finishten zo als derde in een tijd van 2.59:51min. Beide teams maakten hun debuut op dit onderdeel, een ieder vond het voor herhaling vatbaar. "Het is leuk voor de onderlinge sfeer en als we hier nog wat specifieker voor trainen kunnen we zeker nog sneller lopen", aldus Van der Sluijs.

In het West-Brabant Circuit werd de zevende wedstrijd gehouden, de 10km van Groot Steenbergen. Ricardo Sint Nicolaas is hier namens AV Flakkee één van de revelaties. Hij staat er uitstekend voor in het klassement en legt de gevestigde orde het vuur aan de schenen. De warmte van de voorgaande week was op dinsdag 30 augustus een stuk verminderd en zo werd het een snelle koers. Niels Goderis, een snelle 23-jarige Belg uit Wuustwezel zette direct de toon en nam afstand van het achtervolgende groepje bestaande uit Toon Heeren (Achilles), Richard van Oosterhout (AV Rucphen) en Ricardo Sint Nicolaas. Deze mannen hebben gaandeweg het circuit al veel onderlinge strijd gehad en ook nu vonden ze elkaar. Goderis bleek een klasse apart en won in 32.38. Daarachter werd het spannend voor de strijd om de ereplaatsen, Sint Nicolaas toonde karakter en liet maar weer eens zien dat hij over een uitstekend eindschot beschikt, hij pakte de tweede plaats in 33.31 en bleef daarmee slechts 10sec verwijderd van zijn persoonlijk record.

Zaterdag 3 september werd in Vrouwenpolder de tiende editie van de Kustloop gehouden, een halve marathon die velen lopen als voorbereiding op de Kustmarathon op 1 oktober. Erwin Harmes uit Middelburg finishte na 1:13:58 als eerste voor Huub van Noorden uit Yerseke met 1.15:31. Onder de ruim 600 deelnemers was ook Rita Verhage namens AV Flakkee. Met 1.58:32 zette zij een keurige tijd neer op dit zware parcours met ruim 8km strand, haar prestatie was goed voor de 7e plaats bij de vrouwen 40-45.

Abonneren op deze RSS feed